Uzmanlığımızı Paylaşıyoruz
Eğitim Ücreti: 700TL
Gümrüğün konusunu dış ticarete konu olan eşyalar oluşturmaktadır. Gümrük Kanunu ile de eşya ve taşıtlara uygulanacak önlemler belirlenmiştir; tarife önlemleri ve tarife dışı önlemler.
Gümrük kıymeti ise, eşyanın bir ülkeden diğer ülkeye fiziksel olarak hareketi sonucu ihracatçı ve ithalatçının, gümrük idaresine yaptığı “kıymet beyanı” ile doğmaktadır. Bu nedenle ithalat vergilerinin hesaplanmasında eşyanın “gümrük kıymeti” en önemli konulardan birini oluşturmaktadır.
Menşe; eşyanın “iktisadi milliyeti” olarak tanımlanmakta iken, menşe kuralları; eşyanın hangi ülke menşeli olduğunun belirlenmesini sağlayacak spesifik kurallar olarak tanımlanmaktadır.
Doğrudan Gümrükle ilgili sorumluluğu olmamakla birlikte yürüttükleri operasyonlar açısından bilgi sahibi olması gereken yöneticiler ve operasyonel personeller
Dış ticaret firmalarında yeni çalışmaya başlayanlar ve/veya stajyerler
Dış ticaret ve gümrük alanında MYO ve Lisans mezunu olup kendini bu alanda geliştirmek isteyenler
İthalat ve İhracat işlemlerinin doğru ve eksiksiz bir biçimde yürütülmesi ve sonlandırılması ilgili mevzuatın bilinmesi ve yeniliklerin sürekli takibi ile mümkündür.
Firmaların eksik bilgi nedeniyle Gümrük operasyonlarında yaşayabilecekleri olası sorunları ve karşı karşıya kalabilecekleri riskleri çok iyi bilmeleri gerekir.
Solmaz Akademi eğitime katılan katılıcılara “Gümrük Mevzuatı,Tarife,Kıymet,Menşe, Yetkilendirilmiş Yükümlü” eğitimi ile yol göstermeyi hedeflemektedir.
Şirketlere özel homojen gruplar oluşturarak, çalışanların başlıklarını kendilerinin belirlediği eğitim programı ile bilgilerini güncellemek, karşılaştıkları özel vakalar hakkında detaylı bilgi vermek, eğitim yer ve zamanı konusunda esneklik sağlamak için özel eğitimler verebilmekteyiz.
Tüm eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz.